Nepozabnih 36 ur ali Slovenska polka in valček 2017

Nepozabnih 36 ur ali Slovenska polka in valček 2017

Nepozabnih 36 ur v najboljši družbi – 40 plesalcev in plesalk Plesnega mesta, hip hoparke, jazzarke in rocknrollovci, en oder, velik 50m2, s tremi nadstropji, generalke, super družba Blaža in Darje, pizza, torta, tuš in še kaj, vse to je bila za nas letošnja Slovenska polka in valček 2017. 

PRIPRAVE
Kadar dobimo priložnost za tako velik show na RTV Slovenija, začnemo vsi v naši plesni šoli dihati za projekt. Točka v stilu muzikala, sploh pa s tako ekipo je nekaj, česar si vsak plesalec želi. ”Ko nas je Blaž povabil k sodelovanju smo bili zelo veseli, saj z njim in ostalimi Modrijani res radi sodelujemo. Vedno je prisotna prava pozitivna energija in kljub temu, da veliko delamo, se vseskozi neizmerno zabavamo. Seveda smo se takoj odzvali.” pravi Maruša. Z Boštjanom sta takoj začela sestavljati koreografijo in plesalci so začeli s prvimi treningi. Kmalu sta se vajam pridružila tudi Blaž in Darja, ki sta poleg petja morala usvojiti še nekaj plesnih korakov. Brez problema. In vedno nasmejana. Uvodno pesem so na pamet znali že vsi od receptork do staršev, babic in tet, ki so otroke vozili na plesne vaje 🙂

Trening <3

GENERALKA
Generalka je bila predvidena dan pred nastopom. Ker je vse skupaj potekalo v Podčetrtku, smo se odločili, da bomo tam kar prespali. Kar v dvorani, kjer se je festival odvijal, na tleh, kaj pa. Po kratkem zapletu z alarmom, smo se naselili pod ribstole. Ja, seveda, da nismo šli zgodaj spat, 40 plesalcev, ena dvorana in tooooliko tem za pogovor… Sicer so nas potem tudi zgodaj zjutraj zbudili, ker je bilo treba pripraviti dvorano, ampak mi smo se imeli super.

Čez noč spalnica, čez dan oder 🙂 (ok, je bilo malo ločeno od odra – z zaveso ;))

ZAPLET 
Mi smo seveda že v nulo natrenirali točko, a ko zadevo enkrat postavljaš na oder, vse skupaj dobi še malo drugačno postavitev, plesalci pa orientacijo. Ko smo prišli na vrsto za generalko, po dobri večerji, smo zaradi zamude pri generalkah dobili namesto 2h le 15 minut časa. Ker je TV ekipa po 15 minutah odšla na zaslužen počitek, smo se morali znajti kar sami. Boštjan je iz svojega avta prinesel zvočnike in mi smo trenirali še 2 uri. Skupaj z Darjo in Blažem!

(Ker smo bili potem spet malo utrujeni in lačni, se je Luka spremenil v kuharja in nam pripravljal sendviče. Iz sestavin predvidenih za zajtrk! Ampak, na srečo, je naš ”kuhar” poskrbel tudi za zajtrk ;).)

Zjutraj je ”kuhar” poskrbel še za zajtrk 🙂 Vse najboljše, Miha <3

PRED NASTOPOM
Poleg tega, da smo se pripravljali na nastop, so se punce še pridno učile za šolo, res! ->

jedli smo pizze (hvala Anita <3), se veliko smejali in dan je minil en, dva, tri. Tik pred našim nastopom, pa je slavljenca Miha čakalo še eno presenečenje. Zapela mu je cela dvorana. (Mi smo bili seveda najglasnejši :)).

Še zadnji popravki…

Iiiiiin… NASTOP! 

Maruša je bila na vsako plesalko in plesalca posebej neskončno ponosna. Marko pa je napisal: ”Po Ladotovo bi rekel lahko NARJEN. Pa je veliko več kot to – je neizmerno veselje, ko na odru gledaš mularijo, ki je v Plesnem Mestu zrasla v odlične plesalce in ob njih stoji koreografski team, ki se nama je priklučil kot mularija. Takrat, ko je zaigral prvi takt v živo se zaveš, da je bilo teh 27 let pod M-ovo marelo točno takšnih, da ta trenutek podpišem in gremo vse znova na čisto enak način, po čisto enaki poti do odra Polke in Valčka. Ker pa nima smisla in ni potrebe iti vse od začetka, pa gremo kar naprej in že jutri, pojutrišnjem, …. nas čaka nov izziv. Hvala še enkrat vsem da ste M.”

Kaj je v našem Marku vzbudilo besede takega ponosna, kakšen je bil nastop plesalcev, ki je navdušil oba koreografa, kje je ta uvdona točka na katero smo se pripravljali in jo, lahko ponosno rečemo, odplesali iz vsega srca? Tukaj je. Uživajte <3 

 

 

 

×