ODLIČNI REZULTATI: SVETOVNI ROCK N ROLL POKAL V UKRAJINI

ODLIČNI REZULTATI: SVETOVNI ROCK N ROLL POKAL V UKRAJINI

Naši rock n roll pari so se skupaj s trenerji odpravili v Ukrajino, kjer je 13.10. potekal Svetovni pokal v akrobatskem rock n rollu, in se vrnili z odličnimi rezultati.

ČLANI
– Jaka in Gaja 2. mesto
– Blaž in Evelin 6. mesto

STAREJŠI MLADINCI
– Miha in Paulina 2. mesto
– Nana in Lovro 8. mesto

Trenerka Irena Petan je o potovanju, tekmovanju in rezultatih povedala:

‘Moja vloga na tem tekmovanju je bila res večplastna. V tednih pred samim tekmovanjem sem organizirala prevoz z letalom, nastanitev, komunicirala z organizatorjem in seveda trenirala pare na treningih. Na sami poti na tekmovanje je vse potekalo brez težav. Ker so vsi plesalci že pravi popotniki, je bila pot v Ukrajino pravzaprav prijetno druženje.

Organizator je prav tako odlično poskrbel za naš transport v Ukrajini, čeprav smo malo »trepetali« ob pogledu na naš utrujen kombi ;)) Se pa je naše razpoloženje hitro popravilo na bolje, ko smo vstopili v čudovit hotel, kjer so nas čakale velike sobe in vrhunska ponudba hrane.

Na samem tekmovanju je vse potekalo brezhibno. Pari so imeli odlične pogoje za ogrevanje kot tudi za sam nastop. Organizator je poskrbel za primerno ozvočenje, luč, pester spremljevalni program ter navijačem v domovini omogočil ogled tekmovanja preko livestream povezave.

Še nekaj besed o parih … Lovro in Nana sta tokrat res blestela in finalni nastop se jima je le za las izmaknil. Ja dobesedno za las, saj sta za 0,07 točke sta ostala na 8. mestu. Če bi prišla v finale in nastopila na svojo skladbo bi se zagotovo potegovala za veliko višje mesto. Miha in Paulina sta se z novim odličnim nastopom zavihtela na odlično 2. mesto. Zagotovo bosta sedaj še bolj zagrizeno trenirala in se na prihodnjih tekmah poskušala zavihteti na 1. mesto. Jaka in Gaja sta nas prav tako razveselila z 2. mestom v članskem contact style razredu. Kljub poškodbi in bolezni sta rutinirano odplesala svoje nastope in zadovoljna stopila na drugo stopničko. Blaž in Evelin pa sta si ponovno priplesala zasluženo finale. Klub manjši napaki v akrobatskem programu, sta si priplesala odlično 6. mesto, ki je lepa popotnica za prihajajočo sezono plesnih tekmovanj.

V domovino smo se tako vrnili s čudovitimi rezultati in lepimi spomini na našo prvo (a zagotovo ne zadnjo) pot v Ukrajino.”

Boštjan Pavček je v Ukrajino odpotoval kot trener in tehnični sodnik:

”V soboto 13.10.2018 smo prvič v zgodovini rock and roll-a, imeli tekmovanje v Ukrajini – v mestu Kharkiv. To je drugo največje Ukrajinsko mesto s približno 1.500.000 prebivalci. Mesto je staro šele približno 300 let, vendar se hitro razvija in postaja res lepo in zanimivo.

Organizacija samega tekmovanja je bila na zelo visokem nivoju, kljub dejstvu, da so se organizatorji prvič spoprijeli z izzivom organizacije tako velikega tekmovanja. Na tekmovanje so prispeli zelo kvalitetni plesni pari in sodniki so imeli težko in naporno delo.

Tokrat sem na tekmovanju sodeloval kot tehnični sodnik, a tudi kot trener naših najboljših parov, sem bil s tekmovanjem zelo zadovoljen. Želim si še več tako dobro organiziranih tekmovanj doma in v tujini ter seveda še boljše uspehe naših tekmovalcev.”

Trener in sodnik Marko Rus je ocenil tekmovalne nastope:

”Na tekmovanju v Ukrajini – Kharkiv sem tokrat sedel na sodniškem stolu. Kot eden izmed trenerjev mi je zagotovo še težje soditi tudi naše pare, katerih prednosti in slabosti še kako dobro poznam. A uspehi so odlični – lahko rečem, da sem osebno in kot del team-a zelo vesel, da so naši plesalci ponovno dokazali, da sodijo v svetovni vrh. Če potegnemo črto pod nastope lahko rečemo, da so odplesali najbolje kar trenutno zmorejo, imajo pa še prostor za napredek. Trenerji smo veseli in ponosni na pristop, ki ga pari kažejo na treningih, nastopih in tekmovanjih, saj rezultati kažejo da vsi skupaj delamo odlično.”

Jaka in Gaja sta osvojila izvrstno 2. mesto med člani in povedala:

”Za naju je bilo to prvo tekmovanje v drugem delu sezone. Glede na težave na treningih (bolezen, poškodba) sva z drugim mestom zadovoljna, vseeno pa veva, da bi lahko bilo bolje. To je bil prvi svetovni pokal v Ukrajini in glede na odlično organizacijo in profesionalnost organizatorjev upava, da ne zadnji, z veseljem se bova udeležila tudi naslednjega/ih.”

Miha in Paulina sta v kategoriji starejši mladinci osvojila srebro in odločno najavila:

­­­­­­­­­­­­­­”Najini cilji so jasni in trudiva se zanje vsak dan. Ja cilje je finale in čimbolj pogostostati na stopničkah. Te sva že okusila tudi v finalih velikih tekmovanj … vendar tole tekmovanje je bilo res nekaj posebnega, drugo mesto – ja zelo sva vesela. Tekma v Ukrajini je bila “top” organizirana. Zelo so se potrudili in posledično smo vsi uživali. Hvaležna sva za novo lepo izkušnjo, sedaj pa imava željo še korak višje – tako v kvaliteti kot tudi glede stopničk … Nama bo uspelo – kdo ve … ? Midva pa se bova za najine cilje vsekakor trudila vsak dan.”

Čestitamo vsem trenerjem, plesalcem in staršem, ki so vsak posebej in vsi skupaj pripomogli k odličnim rezultatom v Ukrajini. 

Kako poteka trening rock n rolla, si lahko pogledate v spodnjem videu.

 

Nekaj utrinkov iz turnirja v Plesnem mestu:

 

 

×