Sprejem pri predsedniku republike za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2018

Sprejem pri predsedniku republike za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2018

Ljubljana, 19. 12. 2018

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in dr. Jernej Pikalo, podpredsednik vlade in minister za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, sta v sredo, 19. decembra 2018, ob 18. uri priredila sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2018.

Predsednik Pahor in minister Pikalo sta ob tej priložnosti zbrane športnice in športnike nagovorila, v njihovem imenu pa je spregovorila športna plezalka Janja Garnbret. Na sprejemu so nastopili slovenski plesalci akrobatskega rock’n’rolla, ki so na nedavnem finalu svetovnega pokala dosegli najvišja mesta.

Od naših parov sta nastopila zmagovalca svetovnega pokala za leto 2018 v članski contact kategoriji, Jaka Južnič in Gaja Malovrh, zaplesala pa sta tudi Paulina Horvat in Miha Česnovar, ki sta dosegla skupno tretje mesto za leto 2018 in sta obenem najbolje uvrščen slovesnki par v kategoriji starejših mladincev.

Anita Vihtelič in Marko Hren sta po dogodku zapisala:

“Jaka Južnič in Gaja Malovrh sta zmagovalca svetovnega pokala za leto 2018 v članski “contact” kategoriji. Slike povedo vse… sta prva plesalca, ki sta se podpisala na predsednikovo zastavo slavnih. Od naših plesnih parov pa sta nastopila tudi Paulina Horvat in Miha Češnovar – s tretjim mestom skupno za leto 2018 sta najbolje uvrščena slovenska starejša mladinca. Ponosni smo na vse naše plesalce in trenerje Boštjan PavčekIrena Petan Jure Herzmansky Marko Rus in prvič je bil v predsedniški palači dobesedno pravi Rock’n’Roll 😉 Korak po korak ugotavljava, da najin in vaš Rock’n’Roll pušča velik pečat v zgodovini slovenskega športa. Hvala pa tudi staršem, ki ste nam zaupali svoje otroke … Mogi bodo ali pa so že ob nas, ko peljemo v svet plesa nove in nove generacije.” Anita in Marko

FOTOGALERIJA:

Nastopi

 

Sprejem

 

Dodaj odgovor

×