Mesto v Ljubljani, kjer lahko pleše vsak

Mesto v Ljubljani, kjer lahko pleše vsak

Plesno mesto ni samo plesna šola. Plesno mesto je kraj, kjer lahko čisto vsak najde skupino vrstnikov z enakimi željami in interesi in se skupaj z njimi sprošča, krepi in izraža. Vse to, seveda, s pomočjo plesa.

V Plesnem mestu plešejo nosečnice. Plešejo mlade mamice, s svojimi dojenčki! Plešejo dvoletniki, že čisto sami! Plešejo vsi predšolski otroci, vsak v svoji starostni skupini! Plešejo osnovnošolci. Eni hip hop in street dance, drugi rock n roll in tretji jazz balet. Plešejo srednješolci, ki nujno potrebujejo sprostitev. Plešejo odrasli; mamice, očki, tete, strici, prijatelji, sosedi, znanci,… Plešejo tudi dame in gospodje v zrelih letih. Posebej in skupaj. V Plesnem mestu torej plešejo čisto vsi.

Da se imajo meščani, tako majhni, kot veliki, na vajah lepo in se naučijo pravih korakov, jim pomagajo skrbniki Plesnega mesta, ki pod taktirko župana Marka Hrena in županje Anite Vihtelič, svoje delajo opravljajo vestno, predvsem pa z vsem srcem in ljubeznijo do soljudi. Meščani se z njihovo pomočjo naučijo plesnih korakov, od tistih čisto prvih in tistih za zabavo, pa vse do tistih, ki jim prinesejo prve stopničke na svetovnih prvenstvih. V Plesnem mestu vsi plešejo dobro, ker vsi plešejo z dušo.

Plesno mesto je mesto v Ljubljani, kjer lahko pleše vsak. Jaz, ti, ona, on, tvoja hčerka, njen prijatelj in tudi sosed od nečaka. Plesno mesto podeljuje meščanstvo vsakomur, ki vstopi vanj. Poleg novih someščanov, ki kmalu postanejo pravi prijatelji, dobi novi meščan v svoje življenje veliko sreče in zadovoljstva. Ker ves čas pleše!

Plesno mesto sprejema nove meščane skozi celo leto. Če ti v Ljubljani torej manjka kotiček, kjer je polno veselja, smeha, prijateljev, druženja, glasbe in plesa, je skrajni čas, da postaneš pravi plesni meščan. Plesno mesto komaj čaka, da prideš tudi ti!

 

×