Ustanovitelja Plesnega mesta sva Anita Vihtelič in Marko Hren. S svojo plesno šolo sva začela leta  1990, ko sva organizirala prve plesne programe za otroke v Grosupljem. Bogato plesno znanje in izkušnje, ki sva si jih nabrala že prej, predvsem pa velika ljubezen do plesa, zdravega načina življenja in vseh ljudi, so nama zelo koristile in kmalu je Plesna šola MICKEY (tako se je imenovala v začetku) postala ena najhitreje rastočih plesnih šol s programi namenjenimi predvsem predšolskim otrokom.

Hitro rastoča plesna šola naju je vodila do tega, da sva ustanovila tudi plesni klub in tako sva ime MICKEY skrajšala na M. Iz Grosuplja se je najino plesno delovanje širilo v Ljubljano, Tržič, na Vrhniko in še nekaj manjših krajev v okolici Ljublajne. Pri delu so nama pomagali mnogi mladi plesalci: Boštjan, Nataša, Mateja, Barbara, Darja, Urša, Andreja in drugi. Začeli smo posegati po najvišjih mestih na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih v različnih plesnih panogah. Najbolj pomembni in uspešni pa sta že od samega začetka akrobatski rock n roll in hip hop. Vedno večje število plesalcev je vodilo k temu, da sva najela svoje prve stalne prostore in Plesni studio M preimenovala v Plesno mesto. Vendar je M še vedno ime, ki ga uporabljajo vsi plesalci, trenerji in prijatelji Plesnega mesta. Sami sebi rečemo pa M-ovci. 😉

Naša otroška plesna šola je pod Anitinim mentorstvom postala ena najboljših v Sloveniji. Kdo ne zna zaplesati Hubba Bubba plesa, Mi gremo pa na morje ali najnovejše, Urce? Danes strokovni kolektiv Plesnega mesta in Kluba M tvori veliko vrhunskih plesnih pedagogov, ki so se najprej dokazali s svojimi vrhunskimi plesnimi rezultati kot tekmovalci. Naši aktualni tekmovalci vsako leto krojijo sam vrh državnih in tujih tekmovanj. Marko in Anita pa vsak dan v plesni dvorani vidiva, da se je najina dolga pot izplačala, ko opazujeva številne manjše in večje plesalce kako zelo uživajo in plešejo s takšno strastjo. Ponosna sva na vsakega, ki je plesal v najinih dvoranah, še posebej pa na najino super ekipo.

ZAKAJ PLESNO MESTO?

V Ljubljani je res veliko, vedno več, plesnih šol. Mi pa se od vseh razlikujemo v dveh ključnih točkah:

Najino vodilo in vodilo najine celotne ekipe je: Zahvaljujoč plesu, imam dve družini. Vsak plesalec, ki pride v Plesno mesto je del te družine. Poleg plesnih korakov, ki jih učimo po kakovostnih, premišljenih programih, prilagojenih vsaki starostni skupini posebej, širimo ljubezen do plesa tudi skozi trdne vrednote, kot so prijateljstvo, ljubezen, spoštovanje in zdravje. Posvetimo se vsakemu plesalcu posebej. Vsi pedagogi verjamejo v sočuten pristop do majhnih plesalcev. Vsi skupaj pa ustvarjamo prijetno klimo v mestu, ki je čisto po našem okusu: prijetno in prijazno, Plesno mesto.

Druga posebnost pa je, da verjamemo, da lahko pleše čisto vsak. V zadnjih dveh letih smo svojim programom dodali še program za nosečnice in mamice z dojenčki, otroški plesni šoli smo dodali skupino 2-3 leta, odprli pa smo tudi prvo plesno skupino za starejše. Tako je pri nas najmlajši plesalec še v trebuščku, najstarejši pa ima nekaj čez 80 let. S ponosom in iskricami v očeh tako lahko povemo, da pri nas res plešejo vsi od 0 – 100 let. Pospremili vas bomo od prvih korakov do svetovnih prvakov. Najpomembnejše pa je, da boste v plesu vse čas uživali.

Če te mika ples, glasba in zabava – pot pod noge – čakamo te v PLESNEM MESTU, kjer je doma velika M-ova družina.

×