UGLAŠEVANJE INSTRUMENTA ČLOVEŠKEGA BITJA Z ZVOKOM PLANETARNIH GONGOV, HIMALAJSKI POJOČIH POSOD IN DRUGIH PRVINSKIH GLASBIL

„Prišel bo čas, ko bolezni ne bomo opisovali kot to počnejo danes zdravniki in psihologi, pač pa v glasbenih izrazih, kot nekdo opisuje razglašen klavir.” Rudolf Steiner

Vabimo vas v zvok prvinskih glasbil!

  So enostavna, melodično, harmonično in ritmično pa z njimi lahko prikličemo zvočne svetove, kot so različna polja spevne narave – šumenje valov, dih daljnih vetrov, živali in rastlin, vse do planetarnih vibracij vesolja in nazaj do najbolj intimnega okolja v materinem trebuhu, itn. Izraz »Zvočna kopel« pomeni aktivno polje zvoka, ki ga ustvari igralec na gong in v katerem so občutki podobni lebdenju na vodi, namakanju v zvoku. Smo iz tonov, vsak del telesa ima svojo frekvenco, telo pa je skupek le teh, kar da osnovni  telesni ton. To je možno na bioresonančnih aparatih znanstvenih inštitutov tudi izmeriti. Torej vsako bitje zase je kot glasbilo, ki ga je možno in dobro redno uglaševati. V času zvočne kopeli ustvarimo bogat  spekter različnih tonov, podtonov, nadtonov, frekvenc in barv, ki v kombinaciji z namenom ustvarijo učinkovito uglaševanje bitja in prostora na mnogih nivojih. Udeleženec se postopoma potopi v zvok, zavibrira, odloži utrujene vibracije vsakdanjika, se v duhu okopa in vstane kot prerojen. Možen cilj je pot, ki prinese uglasitev po principu resonance in dvig zavesti, ki nastopi sama od sebe, kadar se popolnoma prepustimo, sprostimo in prihodu damo namen.

Zvočna kopel preprosta, intuitivno sestavljena ter tako vedno znova drugačna.

 Za polno doživetje svetujemo sproščen položaj (leže,sede,… ).

 Po zvočni stvaritvi udeleženci opišejo občutke z besedami: lahkotnost, umirjenost, regeneracija, sproščenost, veselje, rast, mir, polnost, radost, vesolje, prvinskost, širjenje, zvok in več kot to… skratka “uglašen duh, v uglašenem telesu.” Orodja zvoka in glas ki jih boste slišali: Planetarni gongi Sedne, Jupitra, Lune, Plutona, avstralski aboridžinski didgeridoo, slovaška pastirska fujara, češka pastirska piščal, Himalajske pojoče posode, afriška sansula, kavkaška dromlja, ksilofoni, uglašeni vetrni zvonovi, kristalne kvarc posode, afriške dežne palice, različne ustne harmonike, shruti box, oceanski boben, školjke iz različnih oceanov in mnoga manjša orodja zvoka. Vabljeni v soustvarjanje! Navodila so preprosta: v prostoru poiščemo sebi ugoden prostor in se sprostimo v katerikoli nam udoben položaj in stanje. S seboj prinesemo podlogo za ležanje ali sedenje, pokrijemo se  s spalno vrečo ali odejo, oblečeni smo udobno in ne pozabimo steklenice vode, v kateri bo z nami domov romalo vse ustvarjeno.

Zvočne kopeli izvajamo 2x mesečno, enkrat skupaj s KRIYA JOGO (čiščenje čaker) in drugič z NIDRA JOGO (popolno sproščanje).

ZA VEČ INFORMACIJ IN TERMINE NAS PROSIM KONTAKTIRAJTE:
×